Martha is Dead

Desenvolupat per LKA i distribuït per Wired Productions.
Eixida al mercat el 24 de febrer de 2022 per a PlayStation 4 i 5, Xbox One i Series X/S i Steam.

La culpa, l’angoixa i el mistèri s’uneixen. Les enfermetats mentals com a base del terror en l’aventura narrativa “Martha is Dead”

En alguns moments, Martha is Dead m’ha recordat a la primera entrega de Hellblade: Senua’s sacrifice de 2017 així com a més recent.

Les noves formes de jugar amb el terror als videojocs tenen una base en lo més íntim i personal dels personatges: traumes, pèrdues, assetjament… Perquè què pot donar més temor que el que portem les persones en silenci dins nostre?

Aquesta aventura de terror narrativa, tot i ser un joc d’estil no clàssic, compta amb algunes reminiscències i mecàniques d’altres del seu nou estil com PT, Visage, Layers of Fear o The Town of Light entre altres. Per tant, l’angoixa constant son bàsics del joc, no saber que ens espera al girar la cantonada, quan creuem una porta, quan s’apaga de cop i volta la llum…

El que sí que vos puc avançar és que no trobarem una tensió i un terror, estil Outlast o d’altres amb l’essència James Wan o el survival horror de Shinji Mikami. Ni tampoc trobareu cap susto gratuït. Tot té sentit en aquesta aventura i amb especial rellevància en la seua narrativa per complir un dels objectius del joc: la immersió completa.

Però sí que hi ha un component que no esperes trobar-te quan veus aquest “amigable” thriller psicològic i és les seues poquetes escenes macabres que el propi joc et convida a “ometre” en el cas de no voler-les vore però que, personalment, no vos ho recomane. Si vos agraden els survival horror, coses pitjors haureu vist! Ejem, Outlast 2 😉

Pel que fa a la situació del joc heu de saber que ens trobem a la Itàlia de 1944, en plena Segona Guerra Mundial, una mort molt propera, tensió i conflictes familiars… que guien les diferents circumstàncies i missions que haurem de sortejar i complir.

En quant a les mecàniques, no hi ha res destacable. Son senzilles, estil “walking simulator” recordant una mica a Death Stranding. Potser la càmera sigue lo més complex d’utilitzar i en lo que més es nota que han treballat i cuidat per fer-ho el més complet possible.
Destaque el camí senzill per poder interactuar fàcilment amb els objectes i els diferents elements i no trencar amb el seguit de la història que, al cap i a la fi, és lo important de Martha is Dead.

Podrem reunir objectes, pistes, accedir i utilitzar els objectes clau del nostre inventari, interactuar.. però només en lo que cal de cada part o capítol de l’aventura. Això limita una mica la jugabilitat oberta que, en algunes ocasions, pareix que podem tenir.

A nivell visual només destacar que si sou habituals d’aquest estil de videojocs, vos recordaran a tantíssims altres i el seu apartat gràfic està a l’altura del moment de la seua eixida i d’aquest estil i gènere.

Martha is Dead ens ofereix una experiència per les llacunes d’una jove i els traumes que li envolten mentre passem estones de vertadera por que ens fa voler seguir investigant i continuar per saber el final d’aquesta història.

Si voleu viure una experiència per l’estil però més survival, vos recomanem “The short message“, spin off de Silent Hill per a PlayStation5


Publicada

a

per

Etiquetes:

Comentaris

Deixa un comentari

L’adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *